Sekretariati PRRI

Sekretariati i PRRI është pritur nga Bioteknologjisë Grupit Punues dhe shoqërinë në Delft University of Technology, Holandë. Sekretari Ekzekutiv i PRRI është Dr. Lucia de Souza. Mbështetje në rregullator, shkencore një tema teknike është siguruar nga Piet van der Meer.

Dr. Lucia de Souza është një shtetas brazilian i cili merret Ph.D saj në biokimi bimore në Institut Miescher Friedriech në Zvicër. Ajo ka fituar përvojë në nisjen e produktit bioteknologjia dhe perceptimin e konsumatorit kërkimore në Meksikë dhe në Brazil. Lúcia de Souza ka përvojë të gjerë në mësimdhënie dhe ka qenë i përfshirë në mënyrë aktive në biosigurinë fundit 10 vjet. Që prej 2005 ajo është zëvendës-president i Shoqatës Kombëtare brazilian biosigurinë(ANBio), i cili eshte nje grup i profesionistëve akademike aktivë në ngritjen dhe ne komunikimin ne fushen e biosafety dhe interfaces të saj me publikut, rregullatorët dhe aktorë të tjerë. Ajo është drejtimin e bazuara në Zvicër Cutting Edge Solutions, e cila ofron konsultime në biosigurinë dhe bioteknologjia. Lúcia de Souza ka qenë i përfshirë në mënyrë aktive në veprimtaritë PRRI që prej 2006.

Piet van der Meer është një shtetas holandez i cili është trajnuar si një biolog dhe një avokat legjislativ. Nga 1989 në 2000, ai ishte në krye të rregullimit biosafety në Holandë gjatë së cilës ai ishte gjithashtu i përfshirë në mënyrë aktive në shumë ndërkombëtare dhe të BE-forume. Nga 1999 në 2002, ai arriti "zbatimin e kornizat kombëtare biosafety të para-pranimit të vendeve në Evropën Qendrore dhe Lindore" projekt, dhe nga dhjetori 2002 deri në maj 2004 ai ishte menaxher programi i UNEP-GEF projekteve mbi zbatimin e Kornizës Kombëtare biosigurinë. Që nga gushti 2004 Piet van der Meer është parimi i Horizonte konsulence me bazë Belgjikë, e cila ofron konsultime dhe menaxhimin e shërbimeve në fushat e politikave kombëtare dhe ndërkombëtare mjedisore, një rregullore. Që prej 2006 ai është profesor mysafir në Fakultetin e Shkencave në Universitetin Ghent, dhe nga 2012 në 2015 edhe në Fakultetin Juridik të Universitetit Ghent. Që prej 2014 ai është gjithashtu një profesor mysafir në Universitetin e Lirë të Brukselit, Belgjikë, ku ai mëson Rregulloren Bioteknologji.

 

X

Forgot Password?

Bashkohu me ne

Reset Password
Ju lutem shkruani e-mail adresën tuaj. Ju do të merrni një fjalëkalim të ri me e-mail.