Arkivi | Lajm RSS për këtë seksion

Fiksimi i sëmurë. Lufta kundër organizmave të modifikuara gjenetikisht është e plotë të fearmongering, gabime, dhe mashtrim.

Në një artikull të botuar në 15 Korrik 2015, autori shqyrton provat e kërkesave në raport me organizmat e modifikuar gjenetikisht (OMGJ). Disa citate nga neni: “I parë, është e vërtetë se çështja është e komplikuar. Por thellë të gërmoj, më shumë mashtrim ju të gjeni në rastin kundër OMGJ-ve. Është e plotë të gabimeve, Mangësitë, […]

Gjenomit e kultivuar patate e ëmbël përmban Agrobacterium T-ADN me gjenet e shprehura: Një shembull i një kulture të ushqimit natyrisht transgenic

Ndër 291 aderimet testuar e patate e ëmbël kultivuar, të gjithë përmbajnë një ose më shumë e ADN transfer (T-DNA) sekuenca. Këto sekuenca, të cilat janë treguar të shprehet në një klon kultivuar patate e ëmbël ("Huachano") që është analizuar në detaje, sugjerojnë se një infeksion Agrobacterium ka ndodhur në kohët e evolucionit. Një nga T-ADN është me sa duket i pranishëm në të gjitha kultivuar ëmbël […]

Golden Rice është një 2015 Fituesi i Patentave SHBA për dhënien e njerëzimit

Zyra Shtëpisë së Bardhë i Shkencës dhe Teknologjisë Politika dhe SHBA. Patentave dhe Trademark Office (USPTO) kanë bërë të ditur fituesit e të 2015 përfituesit e thePatents për dhënien e njerëzimit, në mesin e tyre Projektit Artë Rice. Patentat për njerëzimin është një program USPTO që njeh pronarët patentë dhe të licencuarit duke punuar për të përmirësuar shëndetin global dhe […]

Çfarë e bën 'natyrore’ në të vërtetë do të thotë? New panel shkenca bimore jetojnë Q&Një

Sense Rreth Shkencës po pret një Q jetojnë&Një në të cilën ajo merr pyetje mbi supozimet e njerëzve dhe idetë e gabuara në lidhje me atë 'natyral' të vërtetë do të thotë. Janë disa ushqime më të natyrshme se të tjerët? A janë ilaçe bimor shiten në dyqanet e ushqimit të shëndetshëm me të vërtetë 'të gjitha natyrore'? Çfarë do Fshat ynë të jetë si në qoftë se ne kurrë nuk kishte përdorur pesticide artificiale […]

Shkencëtarët kryesorë të Evropës bimore bëjnë thirrje politikanëve kombëtare dhe evropiane të mendojnë përsëri për rolin e hulumtimit të bimëve, duke përfshirë edhe përdorimin e modifikuar gjenetikisht (GM) bimëve.

Letër e hapur e nënshkruar nga shkencëtarët thekson se nëse Evropa do të arrijë Horizon 2020 Qëllimet e trajtuar sfidën shoqëror për të siguruar një popullsi në rritje me ushqim në një mënyrë të qëndrueshme, ata duhet të veprojnë për 1) fonde të mjaftueshme për shkencën e bimëve 2) mundësitë për të kryer eksperimente në terren dhe 3) i menjëhershëm […]

Letër PRRI me presidentin e zgjedhur të Komisionit Evropian rreth shefit të Shkencës Këshilltarët

Në një letër drejtuar Z. Jean-Claude Juncker PRRI nënvizon rolin jashtëzakonisht të çmuar që këshilltarët shefi shkencore kanë në qeveritë dhe organizatat, dhe shpreh habinë se disa organizata duket të jetë frikë se Presidenti i KE do të kenë qasje në këshilla të pavarur të një shkencëtar me përvojë dhe i njohur shumë.   Teksti i plotë i […]

800px-Golden_Rice

Lejo Golden Rice Tani – Fushatë

“Golden Rice është një kurë për një krizë që vret më shumë njerëz çdo vit se malaries, HIV / Aids ose tuberkulozit. Veprimet kundër modifikimit gjenetik nga Greenpeace dhe aleatët e saj e ka bllokuar këtë kurë, duke rezultuar në 8 milion vdekje, kryesisht në mesin e fëmijëve të varfër. Ne besojmë se ky është një krim kundër njerëzimit të përcaktuara nga Gjykata Penale Ndërkombëtare. Ndihmë […]

PRRI dhe fermerët organizata shprehin shqetësimin në lidhje me politikat e BE-OMGJ dhe rregulloret

Në rastin e Ditës Botërore të Ushqimit, PRRI dhe fermerët të ndryshme evropiane’ Organizatat e shprehura në një letër të hapur në institucionet e BE shqetësimin e tyre në lidhje me ndikimin e politikave të BE OMGJ dhe rregulloreve mbi potencialin e bioteknologjisë moderne për të forcuar prodhimin e qëndrueshëm të ushqimit. Letra fillon me njohjen që sistemi rregullator të BE për OMGJ-ve, […]

Marrëveshja Frëngjisht: GM teknologji tregtohen jashtë për energjinë bërthamore

Në një intervistë në "Les Echos" të gazetës përditshmja franceze, Ish-kryeministri francez François Fillon konfirmoi thashetheme gjerësisht qarkullojnë në lidhje me një marrëveshje mes presidentit Sarkozy dhe ekologjistëve në të cilën teknologjia GM ishte tregtuar jashtë për energjinë bërthamore. Duke diskutuar temën “Biotech dhe masë paraprake”, Artikulli thotë se (përkthim): “Ndër sektorët që do të jetë thelbësore për të lëvizur drejt […]

X

Forgot Password?

Bashkohu me ne

Reset Password
Ju lutem shkruani e-mail adresën tuaj. Ju do të merrni një fjalëkalim të ri me e-mail.